English version
 
 
Ponedeljak, 02.08.2021.
Broj posjeta: 4580184
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

03.06.2021. / Neusvajanje Zakona o budžetu prouzrokuje znatne probleme za sektor šumarstva i drvne industrije (FOTO/LINK)


"Program gazdovanja šumama se usvaja nakon usvajanja Budžeta. Bez Programa gazdovanja šumama nije moguće vršiti izrade planske dokumentacije - što su poslovi koji su sezonskog karaktera. Nije moguće vršiti sječu i davanje šuma na korišćenje. Ključna opasnost je nestašica drvnih proizvoda što može uzrokovati gašenje proizvodnje u drvoprerađivačkoj industriji. Za prva četri mjeseca došlo je do pada proizvodnje u šumarstvu u iznosu od 93,5 % u odnosu na isti period u 2020. godini. Bez usvojenog Budžeta prihodi od šumarstva usljed pada proizvodnje bili bi drastično smanjeni, a time ugroženi i budžeti opština na sjeveru koji prihoduju 70% sredstava iz naknada za korišćenje šuma".


Detaljno Saopštenje, možete pogledati na sledećem linku ---> OVDJEMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
 

 

Novosti

29.07.2021.
POZIV ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVETA U DRŽAVNOJ SVOJINI U DUBEĆEM STANJU (SANITARNA SJEČA U P.J. ROŽAJE i KOLAŠIN) - (Prilog)

Predmet aukcije je prodaja drveta u državnoj svojini u dubećem stanju – sanitarna sječa, u skladu sa doznačenim količinama u Područnoj jedinici Rožaje i Kolašin za 2021. godinu, u gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima kao i početnim cijenama, kako stoji u datoj tabeli.

28.07.2021.
POZIV ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVETA U DRŽAVNOJ SVOJINI U DUBEĆEM STANJU (SANITARNA SJEČA U P.J. PLJEVLJA i NIKŠIĆ) - (Prilog)

Predmet aukcije je prodaja drveta u državnoj svojini u dubećem stanju – sanitarna sječa, u skladu sa doznačenim količinama u Područnoj jedinici Pljevlja i Nikšić za 2021. godinu, u gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima kao i početnim cijenama, kako stoji u datoj tabeli.

26.07.2021.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto/Video)Obzirom da smo u prethodnom periodu bili svjedoci skoro svakodnevnih požara na različitim područjima Crne Gore, od kojih su neki i dalje aktivni, a koji su uglavnom izazvani nepažnjom i neodgovornim odnosom građana, Uprava za šume ovim putem apeluje na građane da budu odgovorni i da se suzdrže od bespotrebnih i nekontrolisanih paljenja vatre na otvorenom prostoru.


19.07.2021.
ČESTITKA (Foto)Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti Uprava za šume upućuje najiskrenije čestitke povodom predstojećeg velikog praznika Kurban Bajrama.


12.07.2021.
ČESTITKA (Foto)Svim građankama i građanima Crne Gore, kolektiv Uprave za šume upućuje srdačne čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka naroda Crne Gore 1941. godine, sa iskrenim željama za dobro zdravlje i ličnu i porodičnu sreću!


--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.