English version
 
 
Nedelja, 23.06.2024.
Broj posjeta: 5238847
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
· NOVOSTI IZ MINISTARSTVA (ŠUMARSTVO I LOVSTVO)

Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

23.06.2024. / IZJAVA ZA JAVNOST (Foto)
Rajković: Pozivamo građane kojima je potreban ogrijev da ga nabave po povoljnoj cijeniUprava za gazdovanje šumama i lovištima obavještava sve građane da već od sjutra, 24. juna 2024. godine, mogu u poslovnim prostorijama svih područnih jedinica Uprave da predaju zahtjev za dodjelu ogrijevnog drveta po veoma povoljnoj cijeni, koja je utvrđena zvaničnim cjenovnikom.

Tim povodom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković pozvao je građane da se prijave za dodjelu određene količine ogrijevnog drveta, od 3 do 10 kubika, u zavisnosti od potreba, po povoljnoj cijeni od 11 eura po kubiku sa uračunatim PDV-om. Oni građani kojima podnijeti zahtjev bude odobren, potrebno je da nakon uplate te takse, o sopstvenom trošku angažuju nekoga da im dodjeljeno drvo za ogrijev posječe i izvuče iz šume.

„Očekujemo da će se građani odazvati ovom našem pozivu, obzirom na velike finansijske povoljnosti koje im Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nudi. Naime, na osnovu ovih cijena, primjera radi oko 10 metara drva za ogrijev naši građani mogu da nabave za manje od 85 eur, plus troškovi sječe i transporta, što je mnogo povoljnije od cijena koje su do sad plaćali na crno ilegalnim preprodavcima, gdje cijena jednog metra iznosi između 60-70 eura. Rok za prijavu je do 10. jula 2024. godine, do kada građani mogu u svim poslovnim prostorijama područnih jedinica Uprave predati zahtjev. Zahtjev mora sadržati podatke o podnosiocu, količinu ogrijevnog drveta koja se traži, kao i informaciju da li ima svoju privatnu šumu i koliko ima članova u zajednici u kojoj živi. Svaka područna jedinica mora primiti zahtjev, a u suprotnom, potrebno je odmah da prijave centrali Uprave ako naiđu na bilo kakvu opstrukciju. Nakon provjera, građani koji ispunjavaju uslove će dobiti ogrijev, a ukupna količina koja će se na ovaj način podijeliti iznosi 44.708 mł, na osnovu Programa gazdovanja šumama. Na ovaj način građani će moći da na vrijeme nabave ogrijevno drvo po povoljnoj cijeni,“ poručio je Rajković.Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

 

 

Novosti

21.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Otkrivena bespravna građa na pilani u Mojkovcu.20.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SINDIKATA UPRAVE (Foto)


Sindikat Uprave: Apelujemo na ministra Jokovića da zaštiti zaposlene Uprave od zlih namjera pojedinaca iz njegovog ministarstva.


19.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Sastanak Radovića i Rajkovića: Dogovorene pojačane zajedničke aktivnosti u borbi protiv bespravnih sječa.18.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Udruženje šumarstva Gornje Austrije i Salzburga: Impresionirani smo očuvanošću i biodiverzitetom crnogorskih šuma.17.06.2024.
NEDELJNI IZVJEŠTAJ RUKOVODIOCA PODRUČNIH JEDINICA O KONTROLI BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVU (Prilog)


Za period od 10. juna do 17. juna, 2024. godine.

--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.