English version
 
 
Subota, 23.10.2021.
Broj posjeta: 4721772
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
· NOVOSTI IZ MINISTARSTVA (DIREKTORAT ZA ŠUMARSTVO, LOVSTVO I DRVNU INDUSTRIJU)

Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

20.10.2021. / GOSTOVANJE V.D. DIREKTORA UPRAVE ZA ŠUME U EMISIJI "REFLEKTOR" NA TELEVIZIJI VIJESTI (Video)


TEMA: Je li odzvonilo koncesionom sistemu korišćenja šuma?


Gosti u studiju bili su Srđan Pejović - v.d. direktora Uprave za šume, Esad Barjaktarević - Udruženje drvoprerađivača iz Plava, Ranko Kankaraš - načelnik Direktorata za šumarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Alija Bralić - glavni inspektor šumarstva, lovstva i zaštite bilja.


Televizija Vijesti - Emisija "REFLEKTOR" - 19.10.2021. godine:
 

 

Novosti

19.10.2021.
Obilježavanje svih službenih vozila Uprave za šume (FOTO/LINK)


"Iako simbolički važno, obilježavanje službenih vozila Uprave za šume od manje je važnosti od onoga što nas čeka i na čemu radimo, a to je borba protiv šumarske mafije, profesionalizacija Uprave i promjena koncepta koncesionog gazdovanja šumama", rekao je Pejović.

16.10.2021.
PEJOVIĆ – GAZDIĆ: ZAJEDNIČKI CILJ DOMAĆINSKI ODNOS I ODRŽIVO KORIŠĆENJE PRIRODNIH RESURSA (Foto/Video/Link)


Direktor Uprave za šume mr Srđan Pejović sastao se sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine dr Milanom Gazdićem prilikom čega su dogovorili inteziviranje institucionalne sradnje i snažnu zajedničku borbu za očuvanje prirodnih resursa Crne Gore.


15.10.2021.
GOSTOVANJE V.D. DIREKTORA UPRAVE ZA ŠUME U EMISIJI "LINK" NA RADIJU CRNE GORE (Video)


14.10.2021.
PEJOVIĆ: "Iskorijenićemo korupirane u Upravi za šume" (FOTO/LINK)


Borba protiv šumarske mafije biće prioritet u narednom periodu, kazao je v.d. direktora Uprave za šume Srđan Pejović. On je u Emisiji Link na Radiju Crne Gore kazao da je sistem omnogućio da dosta ljudi u Upravi za šume “ogrezne” u korupciji i da će raditi na tome da se to iskorijeni. Istakao je da očekuje pomoć svih institucija.


13.10.2021.
Zemlje istočne i jugoistočne Evrope obavezuju se da će do 2030. godine obnoviti više od 4 miliona hektara zemljišta pod šumom (FOTO/LINK)


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović i načelnik Direkcije za šumarstvo mr Ranko Kankaraš učestvovali su na ministarskom sastanaku o obnavljanju šumskih predjela ECCA30/Bonn Challenge u istočnoj i jugoistočnoj Evropi koji je održan je 12. oktobra 2021. Sastanak predstavlja prvi pokušaj da se ojača politička posvećenost i unaprijedi saradnja na obnovi šumskog pejzaža u regionu.


--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.