English version
 
 
Nedelja, 23.06.2024.
Broj posjeta: 5238846
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

11.06.2024. / SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SINDIKATA UPRAVE (Foto)
Sindikat Uprave: Formirana stručna Komisija za Zakon o šumama i spreman Sporazum za potpisivanjeNakon sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodina Vladimira Jokovića sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima, na temu predloga novog Zakona o šumama, reprezentativne sindikalne organizacije su se odmah odgovorno posvetile dogovorenim aktivnostima sa ministrom.

Na osnovu dogovora sa sastanka sa ministrom, od strane VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloša Rajkovića formirana je Komisija Uprave sačinjena od stručnog kadra Uprave različitih profila i predstavnika Sindikata, a koja će se u narednom periodu ozbiljno i detaljno baviti spornim članovima Zakona o šumama i dati svoje sugestije. Zadatak komisije je da sačini izvještaj o svim aktivnostima i predlozima koje su zaposleni u ovoj Upravi uputili resornom ministarstvu u postupku izmjene i dopune Zakona o šumama. Naime, u pitanju su sve brojne sugestije, predlozi i primjedbe istaknuti na javnim raspravama, kao i pisani predlozi dostavljeni resornom ministarstvu radi pripremanja sveobuhvatnog izvještaja, a koje su do sada bile u potpunosti ignorisane. Sve ovo ima za cilj da se ukaže na dosadašnje manjkavosti odredbi Zakona o šumama koji je još uvijek u primjeni, kao i da se predloži novi Zakon od strane struke, koji bi na cjelishodan način odgovarao održivom gazdovanju šumama.

Takođe, istovremeno Sindikat zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima pripremio je najavljeni Sporazum između resornog ministarstva i Sindikata, kojim će biti garantovani svi ciljevi dogovoreni na sastanku. Naime, svrha predmetnog Sporazuma je postizanje adekvatnih rješenja o ključnim pitanjima bitnim po radno-pravni status zaposlenih, u vezi sa donošenjem novog Zakona o šumama, a u cilju očuvanja crnogorskih šuma. Uvjereni u neophodnost dugoročne i efikasne saradnja i iskrene namjere, Sindikat Uprave očekuje da će ovaj Sporazum tokom ove sedmice biti i potpisan od strane ministra.

Sindikat je istako da zaposleni Uprave očekuju u narednom periodu da će se u duhu dobre saradnje i volje sa resornim ministarstvom, a uz uvažavanje stručnih i kvalitetnih sugestija koje će nakon detaljnih analiza biti dostavljene od strane stručne Komisije Uprave, sigurno pronaći najbolje i najkvalitetnije zakonsko rješenje, na koje će svi biti ponosni.

Sindikalne organizacije Uprave za gazdovanje šumama i lovištima

 

 

Novosti

23.06.2024.
IZJAVA ZA JAVNOST (Foto)


Rajković: Pozivamo građane kojima je potreban ogrijev da ga nabave po povoljnoj cijeni.21.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Otkrivena bespravna građa na pilani u Mojkovcu.20.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SINDIKATA UPRAVE (Foto)


Sindikat Uprave: Apelujemo na ministra Jokovića da zaštiti zaposlene Uprave od zlih namjera pojedinaca iz njegovog ministarstva.


19.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Sastanak Radovića i Rajkovića: Dogovorene pojačane zajedničke aktivnosti u borbi protiv bespravnih sječa.18.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Udruženje šumarstva Gornje Austrije i Salzburga: Impresionirani smo očuvanošću i biodiverzitetom crnogorskih šuma.--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.