English version
 
 
Nedelja, 23.06.2024.
Broj posjeta: 5238838
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

07.06.2024. / SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)
Nove zaplijene i prijave za bespravne sječe u područnim jedinicama Andrijevica, Kolašin i ŽabljakU prethodnim danima, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima nastavili su da zahvaljujući intenzivnim kontrolama terena postižu odlične rezultate u borbi protiv bespravnih sječa.

U Područnoj jedinici Andrijevica zatekli su vozilo natovareno drvnim sortimentima bez uvjerenja o porijeklu istih i valjane dokumentacije. Utvrđeno je da je bespravnu sječu izvršio G. Ć., a drvne sortimente prevozio S.Ć. Bespravni drvni sortimenti su zaplijenjeni i istovareni na siguran lager, dok je protiv ova dva lica podnesena prijava.

Početkom ove sedmice u Područnoj jedinici Kolašin, Gazdinska jedinica „Moračko Trebaljevo“ na licu mjesta službenici Uprave zatekli su lice koje je vršilo nelegalnu sječu. Službenici Uprave su u prethodna dva mjeseca aktivno pratili ovaj rejon, obzirom da su u istom bile registrovane bespravne sječe i podnešeno više prijava na NN lice. Međutim, pojačanom aktivnošću rejonskog lugara vikendima i u popodnevnim satima, došlo se do počinioca, a krivična prijava je dostavljena ODT Kolašin na dalju nadležnost.

U istom periodu, zahvaljujući aktivnim kontrolama terena službenika Uprave u Područnoj jedinici Žabljak, Gazdinska jedinica „Donji Šaranci“, otkrivena je još jedna bespravna sječa. Zahvaljujući zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave policije, otkriveno je mjesto bespravno posječenih trupaca, a daljom analizom pronađen je i traktor sa natovarenim trupcima i utvrđen identitet počinioca. Odmah po organizovanju prevoza, bespravno posječeni trupci će biti lagerovani na sigurnoj lokaciji, dok će protiv lica M. Š. biti podnešena krivična prijava za bespravne radnje u šumi.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

 

 

Novosti

23.06.2024.
IZJAVA ZA JAVNOST (Foto)


Rajković: Pozivamo građane kojima je potreban ogrijev da ga nabave po povoljnoj cijeni.21.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Otkrivena bespravna građa na pilani u Mojkovcu.20.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SINDIKATA UPRAVE (Foto)


Sindikat Uprave: Apelujemo na ministra Jokovića da zaštiti zaposlene Uprave od zlih namjera pojedinaca iz njegovog ministarstva.


19.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Sastanak Radovića i Rajkovića: Dogovorene pojačane zajedničke aktivnosti u borbi protiv bespravnih sječa.18.06.2024.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Udruženje šumarstva Gornje Austrije i Salzburga: Impresionirani smo očuvanošću i biodiverzitetom crnogorskih šuma.--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.