English version
 
 
Subota, 02.12.2023.
Broj posjeta: 5118799
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

09.11.2023. / Saopštenje za javnost (FOTO/LINK/PRILOG)


Povodom objave teksta pod naslovom ---> „Borba protiv šumarske mafije mora biti nastavljena“, objavljenog na portalu RTCG, dana 09.11.2023. godine, koji su prenijeli i ostali mediji, a u cilju istinitog, transparentnog i objektivnog informisanja javnosti, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima daje sljedeće


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima obavještava poštovane građane i drvoprerađivače, da je komisija formirana od strane direktora Uprave, završila kontrolu terena i poslovnih knjiga, kao i provjeru navoda iz prethodnog teksta „Drva za ogrijev preprodaju na Kosovu“, objavljenog na portalu RTCG, dana 18.10.2023. godine i dostavila pisani izvještaj o utvrđenom činjeničnom stanju. Ističemo da je nakon kontrole konstatovano da nije bilo nikakvih bespravnih radnji, već da je riječ o doznaci sanitara, koja je uredno evidentirana u knjigama doznake.

Takođe, direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima je istim povodom obavjestio i Upravu za inspekcijske poslove, sa inicijativom o urgentnom inspekcijskom nadzoru i provjeri navoda iz predmetnog teksta. Ovim putem obavještavamo javnost da je nakon detaljnog inspekcijskog nadzora takođe utvrđeno da nije bilo nikakvih bespravnih aktivnosti, da je stanje u kontrolisanim odjeljenjima uredno, da nije utvrđeno da ima bespravno posječenih stabala i da je doznaka vršena u skladu sa planskim dokumentima. Sve ove navode javnost može provjeriti u izvještajima komisije i inspekcije koji su objavljeni na našem sajtu.

Ovim putem apelujemo i na građane i drvoprerađivače, da za sve radnje za koje tvrde da su neregularne, dokaze bez odlaganja upute u nadležno tužilaštvo, obzirom da za iste mi ne posjedujemo nikakve dokaze. Na kraju ističemo da smo, kao i svaki put do sada, promptno reagovali i provjerili navode medijskih tekstova i još jednom potvrdili da je riječ o neosnovanim optužbama zlonamjernih pojedinaca. Naš cilj je da istinski zaštitimo crnogorske šume od bespravnih aktivnosti, ali i svih ostalih štetnih faktora i uticaja koji im mogu nanijeti štetu. Uprava za gazdovanje šumama i lovištima će nastaviti sa aktivnom borbom protiv bespravnih aktivnosti u šumama, kroz intenzivne kontrole terena, kao što to činimo svakodnevno, a sve bespravne radnje koje utvrdimo prijavićemo nadležnim organima na dalje postupanje.


Izvještaj komisije Uprave za gazdovanje šumama i lovištima možete pogledati na linku:

- IZVJEŠTAJ KOMISIJEZapisnike šumarskih inspektora možete pogledati na sljedećem linku:

- ZAPISNIK ŠUMARSKIH INSPEKTORA


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

 

 

Novosti

01.12.2023.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Očekivani prihod od sanitarnih sječa iznosi preko 270.000 eura.


29.11.2023.
NEDELJNI IZVJEŠTAJ RUKOVODIOCA PODRUČNIH JEDINICA O KONTROLI BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVU (Prilog)


Za period od 20.novembra do 27.novembra, 2023. godine.

27.11.2023.
Javna rasprava o tekstu Nacrta Strategije razvoja šuma i šumarstva Crne Gore (LINK)

Obavještavamo javnost da će javna rasprava povodom teksta Nacrta Strategije razvoja šuma i šumarstva Crne Gore biti održana u utorak, 28.11.2023. godine u Podgorici u Privrednoj komori ulica Novaka Miloševa 29/2 sa početkom u 13 časova, a drugi okrugli sto u Beranama, u četvrtak, 30.11.2023. godine, u velikoj sali Skupštine Opštine Berane sa početkom u 11 časova.


21.11.2023.
NEDELJNI IZVJEŠTAJ RUKOVODIOCA PODRUČNIH JEDINICA O KONTROLI BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVU (Prilog)


Za period od 13.novembra do 20.novembra, 2023. godine.

16.11.2023.
NEDELJNI IZVJEŠTAJ RUKOVODIOCA PODRUČNIH JEDINICA O KONTROLI BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVU (Prilog)


Za period od 06.novembra do 13.novembra, 2023. godine.

--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.