English version
 
 
Četvrtak, 27.01.2022.
Broj posjeta: 4774347
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

27.11.2021. / POTREBNA URGENTNA PROMJENA STRATEŠKOG PRISTUPA U SEKTORU ŠUMARSTVA (Foto/Link)


Iako je ovaj sektor godinama unazad prepoznat kao sektor koji obiluje problemima koji dovode do urušavanja šumskih ekosistema, do realizacije promjena u pristupu upravljanja šumama nije došlo. Kako su koncesioni ugovori koji su na snazi u svojoj konačnoj fazi realizacije, potrebno je što prije definisati funkcionalna strateška rješenja koja će omogućiti održivo upravljanje šumama i očuvanje ovih resursa u budućnosti. S tim u vezi, potrebne su i temeljne izmjene zakona koje uređuju ovu oblast kako bi se obezbijedile pravne pretpostavke za drugačiji strateški pristup.



Više informacija, možete pogledati na sledećem linku ---> OVDJE



IZVOR: NVO Green Home

 

 

Novosti

25.01.2022.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Povodom nastavka očigledno organizovanih bespravnih sječa u Gazdinskoj jedinici „Jelovica“ u Područnoj jedinici Berane, u kojoj je prije samo nekoliko dana došlo i do verbalnog napada i prijetnji upućenih našim službenicima, zbog čega je određeno lice i privedeno, a zbog ozbiljnosti problema, Uprava za šume daje sljedeće saopštenje.






24.01.2022.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Povodom nemilog događaja koji se dogodio u petak poslepodne u PJ Berane, u kojem su verbalno napadnuti naši zaposleni, Uprava za šume daje sljedeće
saopštenje.



21.01.2022.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Povodom završetka sprovođenja postupka za davanja šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2021. godinu i donošenja odluka od strane Tenderske komisije Uprave za šume u postupku po Javnom pozivu 4, Uprava za šume daje sljedeće saopštenje.


20.01.2022.
Odluke u postupku po Javnom pozivu 4 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2021. godinu (PRILOG)

Odluke u postupku po Javnom pozivu 4 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2021. godinu.


04.01.2022.
ČESTITKA (Foto)


Povodom nastupajućeg Badnjeg dana i Božića, Uprava za šume upućuje najsrdačnije čestitke svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti koji slave!



--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.