English version
 
 
Nedelja, 24.10.2021.
Broj posjeta: 4721776
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

01.09.2021. / SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
                                                                                                                                                       

 


Uprava za šume najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u mjestu Bare, opština Šavnik, u nedjelju 29.08.2021. godine, kada je naš čuvar šuma, Danko Jakić, bio žrtva napada prilikom obavljanja svojih redovnih poslovnih zadataka. To je u posljednje dvije nedjelje drugi fizički napad na naše čuvare šuma, koje Uprava za šume nema namjeru da toleriše, zbog čega ćemo biti istrajni u procesuiranju neodgovornih i zlonamjernih pojedinaca, koji na ovakav način pokušavaju da odgovore na kontrole koje po zakonu treba da vršimo.


Naime u nedjelju, u prijepodnevnim časovima, Jakić je po nalogu šefa PJ Šavnik, zajedno sa kolegom otišao da izvrši kontrolu sječe u mjestu Bare u Gazdinskoj jedinici Sinjavina –Semolj. Prethodnog dana iz tog reona bespravno je posječena određena drvna zapremina i podnijeta prijava na NN lice Upravi policije. Na osnovu dobijenih informacija i dojava, šef PJ je uputio Jakića i kolegu da izvrše kontrolu sječe drva i provjere dobijena saznanja o određenom licu, M. A. iz tog sela, za koje se sumnjalo da je izvršio bespravnu sječu bez prethodno pribavljene dokumentacije i odobrenja i da je prethodne noći izvršio i šumsku krađu prikolicom, zbog čega su naši zaposleni i upućeni da provjere stanje na terenu.


Nakon kontaktiranja M.A. i susreta sa njim, došlo je naprije do duže rasprave i verbalnog napada od strane istog, zbog namjere naših zaposlenih da izvrše kontrolu sječe, a nakon toga nažalost i do fizičkog napada na našeg zaposlenog, koji je rezultirao povredom odnosno slomljenom šakom. Napominjemo da su naši zaposleni bili u službenoj uniformi i obavljali svoje redovne aktivnosti, zbog čega ovaj incident dobija mnogo veću težinu i ukazuje na ozbiljnost situacije.


Odmah nakon fizičkog napada naši zaposleni su sjeli u službeno vozilo i uputili se ka bolnici zbog jakih bolova u predjelu šake, koje je Jakić osjećao, a koji su postajali sve intenzivniji. Nažalost, prilikom pregleda doktor je konstatovao više frakturnih ulomaka šake, koji su zahtjevali stavljanje gipsa, čime je naš zaposleni onemogućen za dalji rad do potpunog oporavka. Nakon ukazane ljekarske pomoći napad su prijavili i policiji i naš ššumar je o nemilom događaju dao detaljnu izjavu. Ovim putem obavještavamo javnost da će Uprava za šume, kao i u prethodnom incidentu koji se prije samo dvije sedmice dogodio u PJ Nikšić, podnijeti krivičnu prijavu protiv izvjesnog M.A. za napad na službeno lice. Ovakvi užasavajući događaji neće nas spriječiti da obavljamo svoje radne aktivnosti i sigurno nas neće zaustaviti kada su u pitanju provjere i kontrole svih prijava bespravnih radnji koje dobijamo svakodnevno. Nadamo se da u narednom periodu više nećemo svjedočiti ovakvim scenama i da će naši radnici moći da obavljaju svoj posao bez smetnji, zbog čega i apelujemo na nadležne institucije da što hitnije sankcionišu počinioce ovih napada. Ono što je sigurno ovakvo i slično ponašanje neće se tolerisati od strane Uprave za šume i poručujemo da ćemo u svojim poslovnim zadacima biti još istrajniji i uporniji, a da će naši zaposlenu uvijek imati našu punu podršku i zaštitu, kako bismo ovakve neodgovorne i bahate pojedince procesuirali i sankcionisali u što kraćem roku. 


 


 


Uprava za šume Crne Gore

 

 

Novosti

20.10.2021.
GOSTOVANJE V.D. DIREKTORA UPRAVE ZA ŠUME U EMISIJI "REFLEKTOR" NA TELEVIZIJI VIJESTI (Video)


TEMA: Je li odzvonilo koncesionom sistemu korišćenja šuma?
19.10.2021.
Obilježavanje svih službenih vozila Uprave za šume (FOTO/LINK)


"Iako simbolički važno, obilježavanje službenih vozila Uprave za šume od manje je važnosti od onoga što nas čeka i na čemu radimo, a to je borba protiv šumarske mafije, profesionalizacija Uprave i promjena koncepta koncesionog gazdovanja šumama", rekao je Pejović.

16.10.2021.
PEJOVIĆ – GAZDIĆ: ZAJEDNIČKI CILJ DOMAĆINSKI ODNOS I ODRŽIVO KORIŠĆENJE PRIRODNIH RESURSA (Foto/Video/Link)


Direktor Uprave za šume mr Srđan Pejović sastao se sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine dr Milanom Gazdićem prilikom čega su dogovorili inteziviranje institucionalne sradnje i snažnu zajedničku borbu za očuvanje prirodnih resursa Crne Gore.


15.10.2021.
GOSTOVANJE V.D. DIREKTORA UPRAVE ZA ŠUME U EMISIJI "LINK" NA RADIJU CRNE GORE (Video)


14.10.2021.
PEJOVIĆ: "Iskorijenićemo korupirane u Upravi za šume" (FOTO/LINK)


Borba protiv šumarske mafije biće prioritet u narednom periodu, kazao je v.d. direktora Uprave za šume Srđan Pejović. On je u Emisiji Link na Radiju Crne Gore kazao da je sistem omnogućio da dosta ljudi u Upravi za šume “ogrezne” u korupciji i da će raditi na tome da se to iskorijeni. Istakao je da očekuje pomoć svih institucija.


--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.