English version
 
 
Petak, 16.04.2021.
Broj posjeta: 3237657
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Dobrodošli na web sajt Uprave za šume !!!

 

Novosti

16.04.2021.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Usvojen Izvještaj o zdravstvenom stanju šuma za 2020. godinu (PRILOG)Na osnovu podataka iz izvještaja područnih jedinica Uprave za šume i podataka o praćenju zdravstvenog stanja šuma u Crnoj Gori prema programu ICP (Međunarodni kooperacioni program za praćenje stanja šuma Evrope), na sjednici Vlade Crne Gore održanoj 15. aprila 2021. godine razmatran je i usvojen Izvještaj o zdravstvenom stanju šuma za 2020. godinu, koji su radile stručne službe Uprave za šume.

16.04.2021.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Ograničen izvoz određenih drvnih sortimenata (PRILOG)Vlada Crne Gore donijela je Odluku o privremenom ograničenju izvoza određenih drvnih sortimenata radi sprečavanja i ublažavanja posljedica nestašice drvnih sortimenata. U skladu sa ovom Odlukom izvoz određenih drvnih sortimenta (cijepanog ogrijevnog drveta dužine do 40 cm, iverja od nečetinara (lišćara), iverja od četinara, piljevine, drvnih otpadaka, ostataka i okoraka, kao i telegrafskih, telefonskih i električnih stubova obrađenih do glatke površine) vršiće se isključivo na osnovu dozvole za izvoz.

14.04.2021.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Uspješna akcija dodjele besplatnih sadnica se privodi kraju
Ovim putem želimo da obavjestimo javnost da distribucija sadnica iz sopstvenih kapaciteta Uprave za šume počinje sjutra, 15. aprila 2021. godine, u centralnom i južnom regionu, dok će za ostale regione distribucija se vršiti kada to vremenski uslovi dozvole.

23.03.2021.
21. mart - Svjetski dan šume, drveća i sadnje (FOTO)


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore povodom Svjetskog dana šuma, koji se svakog 21. marta obeležava širom svjeta, podsjeća sve građane na značaj šuma.

Svjetski dan šuma značajan je međunarodni ekološki datum koji su ustanovile Ujedinjene nacije 2012. godine, kako bi osnažili globalnu svijest o značaju šuma, njihovog očuvanja i održivog korišćenja.

Tri važna ekološka praznika se dešavaju na današnji dan - danas je Dan šuma, Dan drveća i Dan sadnje.

Na današnji dan slavimo prirodu i prirodna bogatstva i skrećemo pažnju na važnost i vrijednost šuma, drveća i sadnje.

15.03.2021.
IMENOVAN V.D. DIREKTOR UPRAVE ZA ŠUME

Branko Janković, diplomirani inženjer šumarstva, imenovan je za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume.

--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.